Ima velike zobe, od znotraj pa je ...

Pohodnici naj bi zasledoval volk, zato sta poklicali gorske reševalce

R.T.
29. 5. 2023, 18.16
Posodobljeno: 29. 5. 2023, 18.18
Deli članek:

V nedeljo sta se dve pohodnici odpravili v gore na avstrijskem Koroškem. Nista pa načrtovali srečanja z grozečim volkom, katerega obstoja ni možno dokazati.

Profimedia
Kaj sta videli pohodnici?

Za cilj sta si izbrali 2110 metrov visok in zelo razgleden vrh Mirnock v Krških Alpah. Ker je bilo že pozno, sta nameravali prenočiti kar v šotoru, ki sta ga imele s seboj, čeprav to ni dovoljeno. Ni bilo mrzlo, tudi klopov ni na taki višini, ljudje v gorah pa niso zlobni, kaj se jima lahko zgodi?

Ko sta se okoli 22. ure približevali cilju, jasi, kjer bi postavili šotor, je ena od njiju dobila občutek, da ju nekdo zasleduje. Neka žival! Pa je ne volk, je rekla njena kolegica. Ja, prav lahko bi bil volk, ja, tam se plazi, za drevesi, za travno ruše se skrije, je dejala druga. V naslednjih minutah se je obema zdelo, kaj zdelo, bile sta prepričani, da ju volk motri z razdalje kakšnih 200 metrov, se jima bliža in si že oblizuje gobec ter se jima reži s kot britev ostrimi zobmi.

Tako bi se jima lahko dozdevalo, takšno zgodbo bi lahko napletli policistom, če bi vrtali vanju in zahtevali, da plačata reševanje. Kajti okoli 22. ure sta poklicali na pomoč in prosili gorske reševalce, če pridejo ponju s helikopterjem. Ko so ju vprašali, zakaj, sta dejansko odgovorili, da ju zasleduje volk in da se počutita ogroženi. Gorski reševalci so se morali odzvati klicu in ju odpeljati v dolino. Pohodnicama, Avstrijki in Nemki, ni bilo treba plačati reševalne akcije.