Je obrodila sadove?

Preiskava izginotja Madeleine McCann je zaključena

R.T.
25. 5. 2023, 17.38
Posodobljeno: 25. 5. 2023, 18.51
Deli članek:

Po treh dneh je preiskava zaključena. Ali je obrodila sadove, bo pokazal čas.

Profimedia
Okolico in zajetje so policisti sicer pregledali že leta 2008, a niso odkrili nobenih sledi za izginulo deklico.

Danes je zadnji dan preiskave vodnega zajetja Arade, kjer bi se lahko skrival namig o usodi izginule britanske deklice Madeleine McCann. Osumljenec Christian Brückner ga je namreč označil za svoj mali raj.

Iskanje podaljšali na tri dni

Nemški, portugalski in britanski preiskovalci so pospravili svojo opremo, na koncu pa tudi bele šotore, ki so na kraju vzniknili v ponedeljek. Nemški konvoj zdaj čaka dolga vožnja čez Evropo.

V zadnjih izdihljajih preiskave so sodelujoči še dodatno napeli moči in z veliko vnemo prečesavali območje.

Ni ostalo neopaženo, da so s kraja odnesli več rjavih vreč, v katerih so najverjetneje dokazi. Kakšni, zaenkrat še ni znano.

Osumljenec naj bi vodno zajetje obiskal po ugrabitvi takrat triletne Maddie – preiskovalci naj bi namig o tem dobili od osumljenčevega znanca. Vodno zajetje Arade bi tako lahko bil kraj, kjer je Nemec odvrgel truplo britanske deklice ali vsaj ključne dokaze. Tudi v obliki tkanin, denimo dekličine pižame roza barve.

45-letni Nemec trenutno v Nemčiji prestaja zaporno kazen zaradi posilstva ameriške upokojenke v portugalskem kraju Praia da Luz leta 2005, obtožen pa je tudi drugih oblik spolnega nasilja. Brückner vsakršno vpletenost v primer izginotja britanske deklice zanika.