Tekma s Slovenijo

Češkim hokejistom v zadnji tretjini uspel preobrat

J.V.
18. 5. 2023, 16.30
Posodobljeno: 18. 5. 2023, 17.47
Deli članek:

Slovenski hokejisti so se na četrti tekmi svetovnega prvenstva elitne divizije v Rigi merili s Čehi.

Profimedia
Za vodstvo češke reprezentance je poskrbel kapetan Červenka.

"Češki hokejisti na svetovnem prvenstvu v hokeju na ledu 2023 igrajo s Slovenijo, ki velja za največjega avtsajderja v skupini. Tekma, na kateri je pričakovati presenetljivo zmago Čehov, se je za reprezentanco začela kot iz nočne more," poroča Blesk. Češki vratar Karel Vejmelka je namreč že v 8. minuti prve tretjine prejel gol po ponesrečenem odboju od drsalke soigralca. "V manj kot petih minutah so Slovenci odigrali power play in ga izkoristili na nesrečo Čehov. Izbranci trenerja Karija Jalonena v drugo 20-minutno tretjino vstopajo s šokantnimi 0:2," še poroča Blesk.

Profimedia
Slovenski navijači v Rigi.

Žiga Jeglič je s pomočjo Jana Urbasa dobil sodniški met z Michaelom Špačkom. Slovenski kapetan je popeljal ploščico na drugo stran, si izmenjal dvojno podajo z Blažem Gregorcem, nato pa streljal. Plošček je zadel Miho Verliča, potem pa se od drsalke Ronalda Knota odbil v mrežo. V 12. minuti si je dvominutno kazen prislužil Tomaš Dvorak. Slovencem je prednost igralca več uspelo izkoristiti. Jeglič je z leve strani podal v sredino Gregorcu, ta je podaljšal Urbasu, ki je streljal s prve in med nogama matiral Vejmelko.

Profimedia
"Avtsiderji" v prvi tretjini presenetili favorita.

Nadvlada Risov pa ni trajala prav dolgo. Dominik Kubalik je minuto in pol pred koncem druge tretjine znižal rezultat na 1:2. V prvih petih minutah zadnje tretjine pa je češkim hojekistom uspel preobrat. Najprej je spet zadel Kubalik za izenačenje, za vodstvo pa kapetan Roman Červenka. Michal Kempny je v 12. minuti povišal rezultat na 2:4. V zadnjih trenutkih tekme je prazna slovenska vrata ponovno zadel Kubalik za 2:5. V zadnji minuti srečanja je slovensko usodo dokončno zapečatil Jakub Flek za končnih 2:6.