Ja Morant

Dončičev tekmec znova suspendiran zaradi bahanja z orožjem

J.V./STA
14. 5. 2023, 19.00
Posodobljeno: 14. 5. 2023, 19.05
Deli članek:

Ameriški košarkarski zvezdnik lige NBA Ja Morant je znova suspendiran zaradi posnetka na družbenih omrežjih, v katerem je mahal z orožjem, je sporočilo moštvo Memphis Grizzlies. To je že drugi letošnji suspenz za 23-letnega organizatorja igre.

Profimedia
Morant sicer velja za enega najboljših mladih ameriških košarkarjev.

Morant je bil marca prav tako suspendiran, potem ko je v nočnem klubu v Denverju na Instagramu razkazoval orožje in razmetaval z bankovci. Po preiskavi lige je obljubi, da bo poiskal profesionalno pomoč, zato je odnesel z blažjo kaznijo osmih tekem prepovedi. 

Ekipa je po posnetkih, ki so v soboto zaokrožili po Instagramu, Moranta spet suspendirala, primer pa bo preiskala disciplinska komisija lige. Grizzlies o tej temi do nadaljnjega ne bodo podajali izjav. "Zavedamo se objave na družbenih omrežjih, ki vključuje Jaja Moranta. Trenutno še zbiramo informacije," je za ESPN dejal tiskovni predstavnik lige NBA Mike Bass.

Morant je pred dvema mesecema ob vrnitvi po prvi prepovedi dejal, da bo izboljšal svoje obnašanje in sprejemal boljše odločitve. Marca je obiskoval tudi terapevta in se pogovoril s komisarjem lige NBA Adamom Silverjem. Velja sicer za enega najboljših mladih košarkarjev v NBA in je obraz franšize grizlijev iz Memphisa. To sezono so po drugem mestu v rednem delu zahodne konference nato izgubili v prvem krogu končnice proti Los Angeles Lakers.