Kalabrija

VIDEO: Gradili so ga 30 let, podrl se je po šestih

A.Z.
11. 5. 2023, 14.26
Posodobljeno: 11. 5. 2023, 20.07
Deli članek:

Čas pri gradnji infrastrukturnih objektov je na jugu Italije zelo relativen. Zgodb, ko je imela prste vmešane tudi mafija, ne manjka, zdaj so si privoščili nov spodrsljaj.

posnetek zaslona
Most v Kalabriji ni zdržal.

V regiji Kalabrija se je podrl most na hitri cesti, ki so ga v promet sprostili pred vsega šestimi leti. Še bolj zanimiva je številka, koliko časa so ga gradili. Reci in piši 30 let.

Zdaj je vreme naredilo svoje, v zadnjih dnevih poročajo o močnem deževju, v sredo je dež že sprožil zemeljski plaz, most Ortiano 2 pa je prečkal reko Trinoto in povezoval kraj Longobucco pri Cosenzi z obalo. Na srečo so most zaradi očitnih znakov že pred tem zaprli za ves promet, tako da žrtev ni bilo.

Most so leta 2016 predali v uporabo »To je samo simbol, v kakšno sramotnem stanju je celotna regija Kalabrija,« je dejala političarka Vittoria Baldino, ki je tudi objavila videoposnetek podrtja mostu, »gradili so ga 30 let in zanj zapravili več deset milijonov evrov

Predsednik regije Kalabrija Roberto Occhiuto pa je dejal, da bo zahteval odgovornost vseh, ki so bili zadolženi za gradnjo in varnost: »Ne more se zgoditi, da v letu 2023 po vsega šestih letih uporabe most tako neslavno konča. Vsemu vremenu navkljub