Tragično

30-letni svetovni prvak nenadno umrl v spanju

R.T.
28. 3. 2023, 17.25
Posodobljeno: 28. 3. 2023, 17.25
Deli članek:

V svetu zimskega športa odmeva nenadna smrt svetovnega prvaka. Karavano smučarjev prostega sloga je čez noč zapustil 30-letni smučar Pavel Krotov.

Profimedia
Pavel Krotov

Vest o nenadni smrti nekdanjega svetovnega prvaka Krotova je potrdil glavni trener ruske državne reprezentance v smučanju prostega sloga Aleksander Pongilski, ki je pojasnil, da je smučar v noči na 25. marca umrl zaradi akutne možganske kapi. »Ko je spal, mu je v možganih počila žilica,« je dejal in dodal, da Krotovu ni bilo pomoči.

»Pavla se mnogi spominjajo kot prijazne, prijetne in pogumne osebe. Družini, sorodnikom in prijateljem izrekamo iskrene sožalje,« so se na vest odzvali v ruski zvezi smučarjev prostega sloga, v Mednarodni smučarski zvezi (FIS) pa so navedli, da »Pavlovi družini, prijateljem in sorodnikom izrekajo globoko sožalje.«

Krotov si je naslov svetovnega prvaka prislužil na svetovnem prvenstvu leta 2021 v Almatiju v Kazahstanu, kjer je v ekipnem nastopu skupaj z rojakoma Maksimom Burovom in Ljubov Nikitino osvojil zlato kolajno. Na posamični tekmi, kjer sta ga prehitela le Burov in Američan Christopher Lillis, je osvojil tretje mesto. Na zimskih olimpijskih igrah v Južni Koreji leta 2018 je osvojil četrto mesto.