Drakonska kazen

Putinov režim ga je zaradi hčerkine risbice obsodil na 2 leti zapora

J.V.
28. 3. 2023, 15.15
Posodobljeno: 28. 3. 2023, 16.37
Deli članek:

Oče šestletnice pobegnil pred sodbo, hčerka medtem ostaja v sirotišnici.

Twitter
Aleksej Moskalev je pred sodbo pobegnil iz hišnega pripora.

Rus Aleksej Moskalev se je v sodnem postopku znašel, ker je njegova hčerka Maria v šestem razredu osnovne šole narisala protivojno risbo. Režim predsednika Vladimirja Putina je očeta šestošolke zaradi očitka diskreditacije vojske danes obsodil na dve leti zapora v kazenski koloniji, vendar je možakar, ki se je nahajal v hišnem priporu, sinoči pobegnil, je razkrila predstavnica sodišča Olga Djačuk. Mala Maria medtem ostaja v sirotišnici.

Spomnimo: v začetku marca letos je sodišče v kraju Efremov Alekseja poslalo v hišni pripor, potem ko je njegova hčerka Maria aprila lani, dva meseca po pričetku vojne v Ukrajini, v šoli, pri likovnem pouku, narisala risbo s protivojnim sporočilom. Učitelj je zadevo prijavil ravnatelju, ravnatelj policiji in po šoli so kmalu paradirali FSB agenti ...

Od pričetka "posebne vojaške operacije" je več kot 450 tisoč Rusov doletela obtožnica, ker so tako ali drugače izrazili nestrinjanje z morijo. Za "javna dejanja, katerih cilj je diskrediracija oboroženih sil Ruske federacije", je najstrožja zagrožena kazen 5 let zapora, člen pa je bil v kazenski zakonik uveden marca lani, hitro po začetku vojne.