Direktorica

Nova kariera Kolinde Grabar Kitarović: postaja podjetnica, kaj bo počela?

E. J.
22. 3. 2023, 09.55
Posodobljeno: 22. 3. 2023, 12.15
Deli članek:

Posebno pozornost je pritegnil njen nedavni direktorski angažma, saj se je njeno ime pojavilo skupaj z nekdanjim predsednikom Stjepanom Mesićem.

Profimedia
Očitno se Grabar Kitarovićeva ne namerava vrniti v politične vode, ampak želi zgraditi lastno podjetje.

Nekdanja predsednica Kolinda Grabar Kitarović se je podala v poslovne vode in konec lanskega leta v Zagrebu registrirala podjetje KGK Advising & Professional Services d.o.o., kjer ima vlogo direktorice in ustanoviteljice.

Podjetje je bilo ustanovljeno s sedežem na naslovu njenega zagrebškega stanovanja v Bauerjevi ulici, katerega edina lastnica je. Podjetje je bilo ustanovljeno novembra 2022 za številne dejavnosti, predvsem pa tiste povezane s poslovnim in upravljavskim svetovanjem, raziskavami trga in javnega mnenja, oglaševanjem, poučevanjem govorne komunikacije ... Družba ima osnovni kapital v višini 2.654 evrov. Kot piše Jutarnji list, so od Grabar Kitarovićeve poskušali izvedeti, kaj točno namerava narediti prek te trgovske družbe, a ni bila razpoložena za komentarje.

Šla po poti prejšnjih hrvaških predsednikov

Njen zadnji nedavni domnevni angažma je pritegnil pozornost medijev, saj je kot direktorica v podjetju v Angliji bila v podjetju zapisana skupaj z nekdanjim predsednikom Stjepanom Mesićem, a kot je povedala, ne ona ne Mesić nista vedela, da so ju lastniki podjetja vpisali kot direktorja, saj naj bi imela le svetovalno prvo vlogo.

Očitno se Grabar Kitarovićeva ne namerava vrniti v politične vode, ampak želi zgraditi lastno podjetje. Podobno pot so šli tudi drugi nekdanji politiki, na primer tudi Zoran Milanović je po premierskem mandatu ustanovil podjetje, svojčas pa tudi Ivo Sanader.