Zablode

Teorije zarote družino pahnile v samomor

R.T.
21. 3. 2023, 21.48
Posodobljeno: 21. 3. 2023, 21.49
Deli članek:

Samomor so načrtovali, celo vadili.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

24. marca lani so v Montreuxu v Franciji umrli trije člani štiričlanske družine – s sedmega nadstropja so padli osemletna deklica, 15-letni fant in njuna starša. Fant je padec preživel. Po nekaj časa v komi si je po hudih poškodbah opomogel, a se tistega usodnega dne ne spominja.

Družina se je iz Švice v Francijo preselila dve leti prej. Znakov, da načrtujejo samomor, niso kazali.

Nasilja pred smrtmi ni bilo, prav tako ne jemanja droge. Po letu dni preiskave so švicarske oblasti sporočile, da sta mama in njena sestra zabredli globoko v teorije zarote.

Stanovanje je bilo naphano s hrano, zdravili in higienskimi pripomočki. Družina je le poredko zapuščala stanovanje, kjer sta se otroka tudi šolala. Ženski sta bili sumničavi do vlade in lokalnih oblasti, otroka pa sta vzgajali v prepričanju, da je svet nevaren kraj. Pandemija covida-19 in vojna v Ukrajini so njihova prepričanja le utrdila.

Švicarska družina je samomor načrtovala, celo vadila. K zadnjemu dejanju jih je spodbudil obisk policije, potem ko se oče ni odzval na pozive lokalnih oblasti, naj se z njimi pogovori o domačem šolanju sina. Policistom vrat niso odprli; nekaj minut pozneje so bili mrtvi.