Tri "različne"brade

FOTO: Je to končno dokaz, da Putin uporablja dvojnike?

R.T.
20. 3. 2023, 19.48
Posodobljeno: 20. 3. 2023, 19.55
Deli članek:

Ruski predsednik se še enkrat več sooča z očitki, da njegovo delo opravljajo dvojniki.

Profimedia
Ruski predsednik se med vožnjo po Mariupolju ni pripel z varnostnim pasom.

Včeraj je ruski predsednik Vladimir Putin obiskal mesto Mariupolj na jugu Ukrajine, ki so ga ruske sile po hudih bojih zavzele maja lani. V mesto je poletel s helikopterjem, ogledal pa si ga je z avtomobilom in peš.

Po navedbah Kremlja naj bi se Putin za obisk odločil nepričakovano.

Ruski mediji so objavili tudi posnetek ruskega predsednika, ki v temi hodi po mestu in govori z ljudmi. Poleg njega je bil namestnik ruskega premierja Marat Husnulin, ki je predsedniku razlagal, kako poteka obnova mesta. Idilo se prekinili klici, da je vse zaigrano.

V Sankt peterburgu Nos, v Mariupolju brada

Ukrajinsko obrambno ministrstvo je v odzivu na obisk sporočilo, da je ruski predsednik Mariupolj obiskal v temi, "kot to počnejo tatovi".

Ukrajinska stran je ruskemu predsedniku še enkrat več očitala, da je v Mariupolj poslal svojega dvojnika. "Kaj se dogaja s tvojo brado, Putin?" se je ponorčeval kijevski uradnik Anton Geraščenko, ki je objavil tri fotografije Putinove brade, ki naj bi pripadala različnim osebam. Ob tem se je tudi svetovalec ukrajinskega ministra za notranje zadeve vprašal, kateri od njih je "pravi" Putin.

Ena od fotografij je nastala pred mesecem dni v Moskvi; druga 18. marca med obiskom Sevastopola; tretja naj bi nastala v Mariupolju.

Govorice o tem, da ima ruski predsednik dvojnike, so verjetno še starejše o tistih o njegovem pešajočem zdravju. A če bi potegnili črto, naj bi veljalo, da kadar Putina obkrožajo ljudje, potem naj bi v resnici gledali njegovega dvojnika.