Čudak in arogantnež

Milijonar sopotnici na letalu ponujal 100 tisoč dolarjev

M. T. V.
16. 3. 2023, 08.56
Posodobljeno: 16. 3. 2023, 09.00
Deli članek:

Steve Kirsch se je čudil, kako je ženska lahko zavrnila denar, ki ji ga je ponujal za odstranitev maske, drugi ga označujejo za čudaka.

Profimedia
Steve Kirsch

Tehnološki tajkun Steve Kirsch, eden od izumiteljev optične miške, je na letalu družne Delta nadlegoval sopotnico. Ženski je ponujal 100 tisoč evrov, če si sname masko z obraza. Medtem ko so se drugi zgražali, ženska pa je njegovo ponudbo zavrnila, je Steve o tem razpredal na Twitterju, kjer je zapisal, da ji je denar ponudil, da bi si snela masko. »Najprej sem ji pojasnil, da maske tako ali tako ne ščitijo. Opozoril sem še na očitno, da se lahko okuži z enim vdihom, ko si sname masko za hrano ali pijačo. Pa se ni dala prepričati niti za 100 tisoč dolarjev. Ko so nam postregli zajtrk, pa je seveda takoj snela masko – ker seveda vsi vemo, da se ne moreš okužiti medtem ko ješ!«

Nekdanji rezident Silicijeve doline, katerega premoženje ocenjujejo na več kot 230 milijonov dolarjev, je med epidemijo ustanovil sklad za raziskave kovida in mu namenil več kot milijon dolarjev, potem pa je nenadoma postal skeptik in protestant proti maskam in cepivom.

Večina sledilcev je bila nad njegovo objavo zgrožena, označili so ga za čudaka, arogantneža in mu očitali, da je nadlegoval potnico, ki nikomur ni hotela nič žalega. Nekateri pa so ob tem še dejali, da sami ne bi imeli težav za tak denar narediti še kaj drugega, kot sneti masko.