Škandal v Slavoniji

Prijeli župana in tri policiste, ker naj bi priredili resnico o prometni nesreči

G.G.
15. 3. 2023, 12.48
Posodobljeno: 15. 3. 2023, 15.50
Deli članek:

Na Hrvaškem so priča novemu škandalu. Policisti so zjutraj prijeli župana Vukovarja Damirja Dekanića, ki je sicer član vladajoče stranke HDZ.

Hrvatska zajednica županija
Predsednik vukovarsko-sremske županije Damir Dekanić je trdil, da je bil le sopotnik.

Policisti so Dekanića privedli zaradi prometne nesreče, v kateri je bil udeležen pred slabim letom dni. Prijeli so tudi tri svoje kolege, policistko, ki je zavarovala mesto nesreče, policista, ki je vodil ogled kraja nesreče in šefa izmene. Policisti so opravili tudi hišne preiskave, poroča 24sata.

Policijski urad za preprečevanje korupcije in organiziranega kriminala očitno sumi, da je bil potek prometne nesreče v bližini kraja Cerna drugačen od tega, ki so ga predstavili v uradnem poročilu.

Po uradni verziji je bil Dekanić sopotnik v službenem avtu, ki je zletel s ceste in trčil v ograjo pred hišo. Napihal je krepko čez mejo – v krvi je imel 1,44 promila alkohola. Vozil naj bi njegov prijatelj Krešimir Bičanćič, čeprav so nekatere priče trdile nasprotno. Videle naj bi, da je na kraju nesreče Dekanić stopil iz avta na voznikovi strani, lastnico pa naj bi prosil, naj ne kliče takoj policije, za kar bo primerno nagrajena.