Preseljena v ZDA

Dekle, ki je prepričana, da je Maddie, naj bi bila "prodana" na Poljsko?

R.T.
14. 3. 2023, 08.33
Posodobljeno: 14. 3. 2023, 09.31
Deli članek:

Poljakinja, ki se večjega dela svojega otroštva menda ne spominja, je sporočila, da sta Kate in Gerry McCann, starša male Maddie, pristala na DNK test.

Instagram
Poljakinja, ki trdi, da je Maddie.

Poljakinja, ki je prepričana, da je izginula Britanka Madeleine McCann, je predložila vzorce za forenzično testiranje.

Julia Faustyna oziroma Wendell na Instagramu in TikToku trdi, da bi lahko bila deklica, ki je izginila med družinskimi počitnicami na Portugalskem leta 2007. Do tega spoznanja naj bi prišla na podlagi podobnosti – pege ter znamenja – in starosti.

21-letnica je vzorce za sekvenciranje DNK predložila trem ustanovam, poslužila pa se je tudi genetskega testa, ki bo iskal njene prednike. Če se bo izkazalo, da izvira iz Velike Britanije, bodo nadaljevali preiskavo, je povedala zasebna preiskovalka Fia Johansson, ki je dekle iz Poljske namestila v varno hišo v Združenih državah Amerike, potem ko je bila tarča groženj s smrtjo.

Po besedah Johanssonove naj bi imeli veliko dokazov, da je bila Julia "prodana" na Poljsko in da ni biološka hčerka svojih poljskih staršev.

Julia, ki se večjega dela svojega otroštva menda ne spominja, je sporočila, da sta Kate in Gerry McCann, starša male Maddie, pristala na DNK test.

Je kdo drug?

Na spletu je mogoče zaslediti tudi ugibanja, da bi Poljakinja lahko bila pogrešana švicarska deklica Livia Schepp, ki je leta 2011 izginila skupaj s sestro dvojčico Alessio, ko sta imeli šest let.

Njena poljska družina je po drugi strani obupana. Dekle je bilo deležno strokovne pomoči, na vsak način naj bi ji skušali pomagati, a brez uspeha. To naj bi počela, ker naj bi si želela biti priljubljena.