Ugreznil se je v tla

Mladi britanski ragbijist pogrešan več kot eno leto: »Logične razlage ni«

R.T.
28. 2. 2023, 21.12
Posodobljeno: 28. 2. 2023, 21.12
Deli članek:

24-letni britanski igralec ragbijist Levi Davis je pogrešan že od oktobra 2021, ko so ga nazadnje videli v baru v Barceloni.

Profimedia
Pogrešani britanski ragbijist Levi Davis.

Izginotje Levija Davisa, ki se je oktobra 2021 v Barceloni ugreznil v zemljo, še vedno buri duhove, španska policija in njegovi svojci pa še danes niso bližje odgovoru, kaj se je s 24-letnikom zgodilo. Španska policija ne ve niti tega, ali je bil posredi kakšen zločin.

Davis, ki je leta 2019 nastopil tudi na britanskem resničnostnem šovu X-factor, se je oktobra 2021 odpravil na špansko Ibizo, kjer je obiskal prijatelja. Tja je prispel 17. oktobra, prijatelj Richard Squire pa ga je nazadnje videl 28. oktobra. Naslednji dan sta govorila po telefonu, Davis pa naj bi mu po poročanju BBC dejal, da je z ladjo odpotoval proti Barceloni, kjer naj bi obiskal druge prijatelje. Squire je še pojasnil, da je bil nad njegovim ravnanjem zaskrbljen. Davis naj bi mu še obljubil, da ga bo poklical, ko prispe v Barcelono, a tega klica ni dočakal. Squire je nato nekaj dni pozneje o dogajanju obvestil Davisovo družino in skupne prijatelje, španska policija pa ga je 8. novembra začela obravnavati kot pogrešano osebo.

Kot so za BBC pojasnili v katalonski policiji, je okoli primera nekaj »skrb vzbujajočih« vprašanj, »logične razlage pa ni.« Zadeva je zdaj v rokah posebne kriminalistične enote. Davisa je sicer 29. oktobra ujela nadzorna kamera pred enim od irskih pivnic v Barceloni, nato se je za njim izgubila vsaka sled. Malo pred polnočjo v noči na 30. oktobra je še poskušal poklicati nekega prijatelja, nato pa mu je prek aplikacije WhatsApp poslal glasovno sporočilo, v katerem je navedel, da je Barcelona »čudovita« in »neverjetna« ter da tam črpa veliko navdiha. To je bil njegov zadnji stik z znanci. Španska policija je sicer potrdila, da je novembra na območju pristanišča našla njegovo potno listino, a več informacij o preiskavi ni razkrila.

Davisova družina, razočarana nad napredkom preiskave, je medtem najela zasebnega detektiva. Kot je pojasnila njegova mama Julie Davis, se je Levi v tistem obdobju pred izginotjem soočal s poškodbo kolena, zaradi česar je trpelo njegovo duševno zdravje.