Drama v Berlinu

Babica in 5-mesečni vnuček sta se v mrzli noči ugreznila v zemljo

R.T.
8. 2. 2023, 08.11
Posodobljeno: 8. 2. 2023, 09.18
Deli članek:

V Berlinu je včerajšnje popoldne in nato še celotno potekala dramatična iskalna akcija za 72-letno žensko in njenim komaj pet mesecev starim vnučkom. Malo pred 9. uro zjutraj je nato odjeknila srečna vest.

Berliner Polizei
Pogrešano babico, ki je z vnučkom izginila v neznano, so opisali kot »zanesljivo žensko«.

Temperature so se na območju Berlina ponoči spustile do -10 stopinj Celzija. V takih razmerah je potekala obsežna iskalna akcija za 72-letno gospo Gebarowsko in njenim vnučkom. Dvojica je včeraj malo po 12. uri zapustila dom v naselju Buckow v berlinskem okrožju Neukölln. Podala sta se do lokalnega parka, a kam sta krenila od tam? Tega ne ve nihče. Sorodniki so Gebarowsko sicer opisali kot »zanesljivo žensko,« a se včeraj s svojim vnučkom ni vrnila v stanovanje svoje hčerke, ki je trepetala pred najhujšim.

Prva iskalna akcija s psi sledniki in helikopterjem se je izkazala za neuspešno. Dan se je prevesil v noč, temperature pa so se začele spuščati. Ponoči so dvojico iskali tako policisti kot gasilci, območje pa sta preletavala dron in helikopter, oba opremljena s termovizijskimi kamerami, a do jutranjih ur še vedno niso našli nobene sledi. Obstajalo je upanje, da si je dvojica uspela najti kakšno zatočišče, v nasprotnem primeru so bile zaradi izjemno nizkih nočnih temperatur po navedbah pristojnih možnosti, da se bi primer razpletel srečno, majhne.

Iskalna akcija se je danes nadaljevala, malo pred 9. uro zjutraj, več kot 20 ur odkar sta izginila, pa je odjeknila srečna vest. Policija je dvojico na podlagi obvestila nekega občana vendarle izsledila. Zaradi blažje podhladitve so ju odpeljali v bolnišnico, a je njuno zdravstveno stanje dobro. Kje sta se nahajala, zaenkrat ni znano, policija namreč vse okoliščine izginotja še preiskuje.