Tragedija

Morski pes je v reki zagrabil 16-letnico

G.G.
6. 2. 2023, 16.34
Posodobljeno: 6. 2. 2023, 20.10
Deli članek:

Avstralske oblasti so identificirale žrtev napada morskega psa.

TikTok
Stella Berry

V soboto se je 16-letna Stella Berry z vodnim skuterjem vozila po reki Swan v Perthu na zahodu Avstralije. V nekem trenutku se je ustavila in brezskrbno skočila v vodo, da bi zaplavala v bližini delfinov. Pod morsko gladino pa je prežal morski pes in šavsnil proti dekletu. Zagrabil jo je, večkrat ugriznil, tako da je nesrečnica izkrvavela do smrti.

Je bil na delu veliki beli morski pes? Minister za ribištvo Zahodne Avstralije Don Punch je dejal, da je Stello najvertneje zagrabil morski pes, ki ga v angleškem jeziku imenujejo Bull Shark (bikovski morski pes). Gre za vrsto, ki ji godi tudi sladka voda, zato se poda tudi po rečnem toku navzgor. Po naravi je to nervozna riba, ki često pluje v plitvini in okoli sebe ne trpi gibanja, ki ga dojema kot provokativnega.

Kljub temu se zdi strokovnjakom nenavadno, da je ta morski pes zavil v ta del reke Swan. Gre za prvi takšen napad v tej reki v zadnjih sto letih. Oblasti razmišljajo, da bi na reko postavile ovire, ki bi preprečevale, da bi morski psi iz morja zavili v reko.

Starša pokojne Stelle sta seveda povsem strta. Njeni prijatelji so šokirani. »Bila je vesela punca, polna življenja, zanimali so jo vodno športi in umetnost,« sta za lokalne medije povedala njene starša.