Srhljivo

38-letnik napovedal zločin: umoril mamo, dve mački in dva psa, spisal poslovilno pismo in roko dvignil še nadse

J.V.
13. 1. 2023, 11.40
Posodobljeno: 13. 1. 2023, 14.29
Deli članek:

Policija razkriva nekatere podrobnosti včerajšnjega masakra v okolici Metlike: umoril mamo, dve mački in dva psa, spisal poslovilno pismo in roko dvignil še nadse.

Sašo Švigelj / Svet24
Fotografija je simbolična.

Metliški policisti so se včeraj odzvali na obvestilo zaskrbljenih občanov, da se jim 61-letna znanka iz Radovice ne javlja na telefon. Ob prihodu na kraj, nekaj pred tretjo popoldan, so policist v garaži našli obešenega moškega, v prostorih hiše zraven pa mrtvo žensko.

"Na kraj so nemudoma poklicali reševalce in dežurno zdravnico, ki je lahko le potrdila, da sta oba mrtva. Primer so prevzeli kriminalisti novomeške policijske uprave, ki so ugotovili, da gre za 61-letnico in 38-letnika, ki sta v sorodstvenem razmerju in sta živela na istem naslovu. O dogodku so obvestili dežurno preiskovalno sodnico in okrožnega državnega tožilca," pojasnjuje Robert Perc iz novomeške policijske uprave.

"Po prvih ugotovitvah ogleda je 61-letnica umrla nasilne smrti, 38-let star moški pa se je obesil, znakov nasilja pri njem niso odkrili. Med pregledom prostorov so našli še dva mrtva psa in dve mrtvi mački. Ogled kraja so kriminalisti zvečer prekinili in ga nadaljevali danes zjutraj. Med nadaljevanjem ogleda so zasegli oster predmet, s katerim naj bi 38-letnik zadal smrtne poškodbe pokojni 61-letnici. Našli so tudi poslovilni pismo," še pravi Perc.

Da se ugotovijo vse okoliščine in čas nasilne smrti, je preiskovalna sodnica za pokojnico odredila sodno obdukcijo. Je pa 38-letni S. S. že včeraj dopoldan nekako napovedal grozljivko na Instagramu, in sicer z objavo naslovnice albuma legendarne slovenske punk zasedbe Niet Lep dan za smrt.

Instagram
Zlovešča objava 38-letnika na Instagramu