Svet

Nova taktika prebežnikov – lažni popadki in beg z letala

M. T. V.
9. 12. 2022, 18.00
Deli članek:

V Španiji iščejo štirinajst pobeglih potnikov iz letala, ki se je na poti iz Maroka v Turčijo prisilno ustavilo v Barceloni – ker naj bi neka ženska rojevala.

Pixabay
Letalo je zasilno pristalo v Barceloni, ker je ženska začela rojevati.

Pred dnevi se je odvijala drama na poletu iz Casablance v Istanbul, saj je visoko noseča ženska dobila popadke in začela rojevati. Letalo nizkocenovne družbe Pegasus so zato preusmerili na najbližje letališče – v Barcelono, kjer naj bi žensko odpeljali v porodnišnico.

A ko je letalo pristalo in so reševalci prišli po rojevajočo žensko, je iz letala pobegnilo 27 potnikov in se razkropilo po letališču. Španska policija je uspela takoj ujeti 13 prebežnikov, od tega se jih je pet strinjalo, da nadaljuje polet v Istanbul, ostalih osem pa je španska policija pridržala in jih ovadila zaradi nezakonitega vstopa v državo, čaka jih izgon nazaj v njihovo državo. Za preostalimi 14 prebežniki pa se je izgubila vsaka sled in jih še vedno iščejo.

In kaj se je zgodilo z rojevajočo žensko? V porodnišnici so ginekologi ugotovili, da je sicer res noseča, a da še ne rojeva, da je torej hlinila popadke, da je svojim kompanjonom omogočila pobeg. Lahko se zgodi, da bo njen otrok zdaj privekal na svet v priporu.

To sicer ni prvi takšen primer, že novembra lani je prišlo do podobnega pobega, ko je eden od potnikov padel v diabetično komo in je letalo zasilno pristalo na Majorki, ob tem pa je iz njega pobegnilo 21 oseb.