»Kdo je začel napade?«

Putin s kozarčkom v rokah našel krivca za bombardiranje

G.G.
8. 12. 2022, 20.07
Posodobljeno: 8. 12. 2022, 21.58
Deli članek:

Ruski predsednik Vladimir Putin je danes ob kozarčku penine razlagal, zakaj uničujejo ukrajinsko energetsko infrastrukturo.

Profimedia
70-letni Vladimir Putin pravi, da bo ruska vojska nadaljevala z obstreljevanjem ukrajinske energetske infrastrukture.

Na videz hudomušno razpoloženi voditelj Rusije je priznal, da obstreljujejo elektrarne, daljnovode, ceste, tovarne in druge pomembne infrastrukturne objekte v Ukrajini. Kritike je ovrgel z zamahom roke in skomigom ramen. Retorično se je vprašal, »Kdo je začel napade?« in si odgovori, da seveda Ukrajinci. Po njegovem vedenju so Ukrajinci začeli s terorističnim napadom na Krimski most, razstrelili so daljnovode jedrske elektrarne Kursk in Donecku prenehali dobavljati pitno vodo, kar je označil za »genocid«.

Putin, ki je v sklopu svoje »zgodbe« pozabil na to, da so konec februarja Rusi vdrli v Ukrajino, je Zahod obtožil popolnega molka in pristranskosti do Rusije. »Takoj ko se premaknemo in naredimo nekaj v odgovor, pa se po vsem vesolju širi vik in krik,« je potožil v nagovoru ob podelitvi nagrad v Kremlju.

Peskov o sestrelitvi drona

Ruska stran je poleg tega danes sporočila, da so nad Črnim morjem v bližini Sevastopola sestrelile domnevno ukrajinsko brezpilotno letalo. »Zagotovo obstajajo tveganja, saj ukrajinska stran nadaljuje svojo politiko terorističnih napadov. Toda po drugi strani, informacije, ki jih dobivamo, kažejo, da se izvajajo učinkoviti protiukrepi,« je v odzivu na sestrelitev letala povedal tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov.