prvorojenec

Je Musk res držal sina, ko je ta umrl? Bivša žena se spominja drugače

R.T.
28. 11. 2022, 16.59
Deli članek:

Prvi sin tehnološkega mogula je tragično preminil, ko je imel komaj 10 tednov. Njegova smrt je Elona Muska zaznamovala.

Profimedia
Elon Musk

Elon Musk, do nedavnega glava podjetij Tesla in SpaceX, po novem pa tudi glavni izvršni direktor Twitterja, je pred kratkim spregovoril o svojem prvorojencu.

Leta 2002 se je Musku in njegovi prvi ženi Justine Musk rodil sin Nevada Alexander Musk. Zaradi sindroma nenadne smrti dojenčka je umrl pri starosti 10 tednov.

Profimedia
Justine Musk

Musk je razkril, da je bila travma zaradi smrti sina razlog, zakaj na Twitter ni sprejel Alexa Jonesa, avtorja teorij zarote, ki je vztrajal, da je bil pokol leta 2012 na šoli Sandy Hook v Newtownu prevara.

Nima usmiljenja

»Moj prvorojeni otrok je umrl v mojem naročju,« je na vprašanje, zakaj na Twitter ne bo spustil Jonesa, odgovoril Musk. »Čutil sem njegov zadnji srčni utrip. Nimam usmiljena za tiste, ki bi se s smrtmi otrok želeli dokopati do zaslužka, politike ali slave.«

Ko se je nek uporabnik Twitterja vprašal, če je dojenček umrl zaradi sindroma nenadne smrti, se je oglasila Justine, ki je dejala, da je šlo s sindromom povezani incident. Na koncu so ga razglasili za možgansko mrtvega, je pojasnila in dodala, da je bila ona tista, ki ga je zadnja držala.

Pet otrok

Justine ne skriva, da se v nekaterih zadevah ne strinja z bivšim možem. Po smrti prvega sina sta se jima leta 2004 rodila dvojčka Griffin in Xavier, dve leti pozneje pa še trojčki Kai, Saxon in Damian.

Le šest tednov po tistem, ko je začel ločitveni postopek, se je Musk zaročil z britansko igralko Talulah Riley, s katero sta se poročila leta 2010.