po ločitvi

Bivša žena člana dubajske kraljeve družine prosi za mednarodno pomoč

R.T.
11. 10. 2022, 12.13
Posodobljeno: 11. 10. 2022, 12.20
Deli članek:

Boji se zase in za svoje tri hčerke.

Wikipedia
Zejnab Javadli

Britanski pravni zastopniki bivše soproge člana dubajske kraljeve družine so se za pomoč obrnili na Združene narode, da bi ti posredovali pri oblasteh Združenih arabskih emiratov. Zagotoviti namreč želijo, da se Zejnab Javadli in njenim otrokom ne bi nič zgodilo.

Javadlijeva naj bi bila med nič kraj prijetno sodno bitko za skrbništvo nad otroki s šejkom Saedom bin Maktumom bin Rašidom Al Maktumom nadlegovana in ustrahovana. Njegovi odvetniki so ji med drugim očitali, da ni primerna za mamo, kar je zanikala. Deklic naj ne bi šolala, njihovo zdravje naj bi bilo ogroženo, prav tako pa naj bi živele v neprimernih razmerah.

Javadlijeva je v videoposnetku, ki ga je pridobil britanski BBC, zatrdila, da so življenja nje in njenih otrok ogrožena ter da so ujeti v hotelu v Dubaju. Od tam si ne upajo, saj se boji, da bi jo aretirali in ji odvzeli otroke.

Bivša telovadka iz Azerbajdžana, ki šteje 31 let, je v Dubaju od ločitve leta 2019. Tam je ostala, ker jo je strah, da nikoli več ne bi videla svojih treh hčerk, če bi zapustila državo. Njena starša sta sicer že pobrala šila in kopita.

Sodno bitko za skrbništvo z bivšim možem bije skoraj tri leta.

Poročila sta se leta 2015. On je nečak Mohameda bin Rašida Al Maktuma, predsednika vlade Združenih arabskih emiratov ter vladarja Dubaja.