REŠITELJI

VIDEO: Hrabri ljudje, ki iz orkana rešujejo živali

M. T. V.
30. 9. 2022, 10.34
Posodobljeno: 30. 9. 2022, 10.55
Deli članek:

Na Floridi v orkanskem vetru in poplavah ostale ujete tudi številne domače živali, pomagajo jim dobri ljudje.

Profimedia
Tudi živali so ostale ujete v poplavah.

V orkanu Ian, ki je prizadel Florido in za seboj pustil pravo opustošenje, so se sredi divjanja narave znašle tudi številne domače živali, ki niso vedele, kako se rešiti na varno. Na srečo so se našli številni dobri ljudje, ki so poskrbeli tudi za njih, nekateri so pri tem tudi dobesedno tvegali svoja življenja.

Na primer moški, ki je zagledal psa na jadrnici v marini. Ladja se je guguala na podivjanih valovih in butala ob druga plovila, ubogi pes pa ni vedel, kako bi prišel na obalo. Moški ni pomišljal, čeprav je veter pihal s hitrostjo več kot 120 kilometrov na uro, pognal se je v vodo in pribrodil do jadrnice, vzel psa in se z njim v naročju prebil do obale. Kakšno veselje je pokazal prestrašeni psiček, ko je bil končno na kopnem! Isti človek pa se je menda nato vrnil še po mačko, ki je tudi ostala na eni od jadrnic.

Mediji so se razpisali tudi o 29-letniku, ki je v bližini hiše svojih staršev zagledal oranžno-belega mačka, ki se je pred deročo vodo, ki je poplavila že polovico hiše, rešil na zunanji del klimatske naprave. Moški je zabredel v vodo in rešil prestrašenega muca ter ga odnesel v svojo hišo. Če ne bodo našli njegovih lastnikov, bo muc ostal kar pri njem.

Ljudje slavijo policista iz Tampe, ki je, medtem ko je reševal ljudi, vmes rešil še mačjega mladička – poimenoval ga je Stormie:

Pri reševanju živali pomagajo tudi številni prostovoljci živalskih zavetišč, ki najdene in rešene živali, katerih lastnikov ne morejo najti, odpeljejo v zavetišče. Tiste, ki so v orkanu izgubili svojega ljubljenčka, pozivajo, naj si pogledajo, če ni morda njihova živalica med temi rešenčki: