Toksična moškost ubija planet

Moškim, ki uživajo meso, bi prepovedali seks, ženske pa pozivajo k "spolni stavki"

J.V.
24. 9. 2022, 20.47
Posodobljeno: 25. 9. 2022, 16.50
Deli članek:

Tako zahteva organizacija za pravice živali Peta. Prepričani so, da je uživanje mesnih dobrot "simptom toksične moškosti, ki ubija planet".

Bobo
Fotografija je simbolična.

Povod pobude so rezultati raziskave revije PLOS One, ki je pokazala, da moški povzročijo 41 odstotkov več izpustov toplogrednih plinov kot ženske.Predvsem zato, ker zaužijejo več mesa. Peta tako ženske poziva naj "spolno stavkajo in rešijo svet".

"Dejstvo je, da nemški 'rošti mojstri', ki menijo, da morajo z uživanjem mesa dokazati svojo moškost, niso le v škodo živali." "Vsi poznamo te predmetsne očete s steklenicami piva in kleščami za peko ter klobasicami na svojem žaru za 700 evrov." "Na bučke pa gledajo s sumom in jih neradi tolerirajo." "Zdaj obstajajo znanstveni dokazi, da toksična moškost škoduje tudi podnebju. Zato bi bil primeren visok 41-odstotni davek na meso za moške." "V tem kontekstu bi bila smiselna tudi prepoved spolnosti ali razmnoževanja za vse moške, ki jedo meso." Tako Daniel Cox, vodja nemške oglaševalske kampanje.

"Vsem očetom, ki še vedno pečejo meso na žaru in si še vedno želijo otroke s primerno prihodnostjo na živem planetu, priporočamo, da spremenite svoj življenjski slog in se pridružite našemu brezplačnemu programu Vegan start," poudarja Peta. 

Organizacija se tudi navezuje na pripombe Sandrine Rousseau, francoske poslanke Zelenih, ki je prejšnji mesec v Franciji sprožila polemiko, ko je žar označila za milo rečeno primitivni ritual.