Klepet

Putin zaželel uspeh Dodiku na volitvah

G.G.
20. 9. 2022, 18.45
Posodobljeno: 20. 9. 2022, 18.48
Deli članek:

Kontroverzni predsednik Republike Srbske Milorad Dodik je v torek odkrito podprl rusko invazijo na Ukrajino, danes pa je v Kremlju kramljal z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom.

Profimedia
Prisrčen stisk rok Milorada Dodika in Vladimirja Putina.

Putin je Dodiku zaželel srečo na prihajajočih volitvah in poudaril, da Rusija dobro sodeluje z Republiko Srbsko, upa pa, da se bodo v tej entiteti BiH še okrepile "patriotske sile", poroča spletna stran Klix. Dodik je ponosno izpostavil, da so se v teh težkih časih pod njegovim "mentorstvom" dogovorili za nogometno tekmo med reprezentancama BiH in Rusije, ki trenutno ne nastopa v tekmovanju Uefa in Fife.

Države Zahoda primerjal s tretjim rajhom

Še vedno odmevajo včerajšnje Dodikove besede. Zahod po njegovem mnenju več let ni ukrepal ob "iztrebljanju ruske populacije v Ukrajini", Rusija pa je morala ukrepati. "Rusija izvaja posebno operacijo, katere namen je resnično ta, da uniči sovražnika, svojo misijo pa opravlja tako, da je čim manj žrtev," je dejal srbski član predsedstva BiH, ki je je v pogovoru za Tass izrazil tudi prepričanje, da je Rusija vedno spoštovala mednarodno pravo, so ga pa kršile države Zahoda, ki jih je primerjal s tretjim rajhom.