Kraljeva družina

VIDEO: Kralj Karel III se že otepa očitkov o rasizmu, namerno preskočil temnopoltega

M.K.
20. 9. 2022, 15.48
Posodobljeno: 18. 10. 2022, 15.09
Deli članek:

Novopečeni britanski kralj Karl III se je na pogrebu kraljice Elizabete rokoval z nekaterimi užaloščenimi podložniki, a je pri tem še okrepil očitke o rasizmu v kraljevi družini. Karl II je namreč med rokovanjem preskočil temnopoltega moškega, ki mu je želel stisniti roko.

Profimedia
kralj Karel III

Družabna omrežja je preplavil sramotni video posnetek britanskega kralja Karla III, ki je na pogrebu kraljice Elizabete med rokovanjem z "običajnimi" prebivalci preskočil temnopoltega moškega.

To sicer ni edini rasistični incident kraljeve družine med pogrebom kraljice. Po poročanju medijev so vsi predsedniki države iz Afrike na pogreb prispeli z istim avtobusom, medtem ko je ameriški predsednik Joe Biden prispel sam s spremljevalnim osebjem, kar je prav tako izzvalo kritike o prisotnem rasizmu v kraljevi družini.

Megan in Harry javno spregovorila o rasizmu

Vojvodinja Meghan Merkle in princ Harry sta v intervjuju z Oprah Winfrey marca lani razkrila marsikatero podrobnost o britanski kraljevi družini, ki dotlej še ni bila znana.

Vojvodinja je oznanila, da je kraljevo družino zelo skrbelo, kako temne barve bo Archiejeva koža, ko se še ni rodil, zaradi česar mu niso dali naziva princ. Zaradi rasizma kraljeve družine je Meghan razmišljala celo o samomoru.