Rekordno

Najdaljši polet na svetu, prvič povezana Auckland in New York

M.K.
19. 9. 2022, 17.04
Posodobljeno: 19. 9. 2022, 17.21
Deli članek:

Po 16 urnem poletu je na letališču v New Yorku prav kar prvič pristalo letalo, ki je letelo neposredno iz novozelandskega Aucklanda. S tem je letalska družba Air Zealand vzpostavila najdaljšo letalsko linijo na svetu. Ob povratku bo letalo za kilometrov dolgo pot potrebovalo približno 17 ur in pol.

Profimedia
Polet iz New Yorka v Auckland bo trajal okoli 17 ur in pol.

Ko je predsednik uprave novozelandske letalske družbe Air Zealand Greg Foran v začeku letošnjega leta napovedal novo letalsko povezavo je spomnil, da sta številki leta 1 in 2 tradicionalno rezervirani za glavno letalsko povezavo posamezne letalske družbe. »New York bo naša glavna povezava,« je dejal Foran.

Priložnosti primerno je bilo celotno vzdušje na letalu usmerjeno proti inavguracijskem letu. Hrana ja krovu je bila zgolj novozelandska od vina do specialitet kot je tradicionalna klobasa.

»Kot eno izmed največjih mest na svetu, Air New Zealand ponosno dodaja veliko jabolko na seznam svojih 29 mednarodnih destinacij,« je po pristanku letala v New Yorku v izjavi zapisal Foran, poroča ameriška televizijska mreža CNN.