SAMO ZABAVALA SE JE

Finska premierka po objavi posnetka z zabave opravila test na droge

M. T. V./STA
19. 8. 2022, 19.42
Deli članek:

Finska predsednica vlade Sanna Marin je danes opravila test na droge, potem ko je bil ta teden objavljen videoposnetek z zabave, na katerem je videti, kako pleše in se zabava, v ozadju pa je slišati ljudi, ki naj bi med drugim govorili tudi o kokainu. Rezultat naj bi bil znan čez približno teden dni, je povedala v izjavi.

Profimedia
Sanna Marin

"Nikoli v življenju nisem jemala drog," je Sanna Marin dejala na novinarski konferenci, ki jo povzemajo tuje tiskovne agencije, in izrazila željo, da ljudje takšnih stvari ne bi trdili brez dokazov.

V četrtek je po spletu zaokrožil videoposnetek, na katerem je 36-letna Marinova plesala z nekaj znanimi prijatelji v zasebnem stanovanju, nato pa obiskala dva bara. Nekateri finski novinarji trdijo, da so na posnetku slišali komentarje o drogah.

Eden od poslancev iz vrst koalicijske partnerice je v četrtek premierko pozval, naj opravi test na droge. Na vprašanje, ali je bila na kraju, kjer so ljudje uživali droge, je Marinova danes odgovorila: "Seveda ne morem vedeti, ali je kdo užival nekaj, česar sama nisem videla. V noči, ki je prikazana na videoposnetku, nisem opazila, da bi kdo užival droge." Je pa priznala, da so pili alkohol, a zavrnila vprašanja o tem, ali je bila glede na napetosti med Helsinki in Moskvo v primernem stanju, da bi lahko vodila državo, ko je bila na zabavi. "Državni svet je vedno funkcionalen in seje se ne sklicujejo sredi noči," je dejala. "Če me potrebujete, sem vedno pripravljena na delo."

Dejala je še, da je vedela, da jo snemajo, a je vznemirjena, ker so posnetki sploh prišli v javnost, saj so bili namenjeni le prijateljem. "Ti posnetki so zasebni in posneti v zasebnih prostorih. Zamerim, da so prišli v javnsot." Kdo je krivec za to, ne ve. "Samo zabavali smo se, tudi precej burno. Ja, plesala sem in prepevala," je priznala in še opozorila na to, da je zato, ker je ženska, veliko bolj na udaru moralistov kot njeni kolegi.

Marinova je v preteklosti že vzbujala pozornost zaradi obiskovanja rock festivalov in zabav v nočnih klubih. Medtem ko so številni mladi na Finskem ponosni na 'divjo plat' svoje premierke, je videoposnetek sprožil tudi kritike ljudi, ki menijo, da je njeno vedenje neprimerno.