Skrivnosti jezera Mead

FOTO: Hčerka je prepričana, da so našli posmrtne ostanke njenega očeta

R.T.
14. 8. 2022, 10.37
Deli članek:

Zadnji posmrtni ostanki, ki so jih našli na območju jezera Mead, bi lahko pripadali ameriškemu vojnemu veteranu, ki je pred dvema desetletjema tam rešil življenje svoji soprogi, a pri tem sam utonil.

Profimedia
Ostanki, ki so nekdaj ležali na dnu jezera Mead.

Jezero Mead v ameriški zvezni državi Nevada, ki je nastalo z zajezitvijo reke Kolorado v tridesetih letih prejšnjega stoletja, ko so tam zgradili Hooverjev jez, zaradi izredne suše hitro izgublja svojo vodo. Jezero predstavlja največji vodni rezervoar v ZDA, generatorji na jezu pa z elektriko oskrbujejo porabnike v Nevadi, Arizoni in Kaliforniji. Nedavno so na območju vse bolj izsušenega jezera, ki je bilo po navedbah pristojnih prejšnji mesec napolnjeno le še do 27 odstotkov svojih kapacitet, našli že četrto truplo oziroma posmrtne ostanke.

Profimedia
Ostanki, ki so nekdaj ležali na dnu jezera Mead.

Vse kaže, da bi lahko šlo za posmrtne ostanke Kennetha Funka, ki je v jezeru utonil junija 2004. Vsaj tako je prepričana njegova družina. Takrat 56 let star vojni veteran Funk je umrl med reševanjem svoje soproge Annette, njegovega trupla pa nikoli niso našli. Kot poročajo ameriški mediji, je njegova soproga padla s čolna, ko je vanj trčil močnejši val, za njo pa se je v vodo pognal Funk. Svoji soprogi je nadel svoj rešilni jopič, nato pa sam doživel srčni napad in izginil pod vodo.

Kot je za televizijsko postajo Klas TV v Las Vegasu pojasnila Funkova hčerka Jessica Condon, je truplo, vključno s »trebuhom, prsnim košem in hrbtom,« po konstituciji videti podobno njenemu pokojnemu očetu.

Profimedia
Ostanki, ki so nekdaj ležali na dnu jezera Mead.

Na območju jezera so že maja letos odkrili prve posmrtne ostanke. Ti so se nahajali v sodu, ki je počival na dnu jezera, ko je tam še bila voda. Pristojni domnevajo, da gre za posmrtne ostanke moškega, ki je umrl zaradi strelne rane. Sod je bil v jezero domnevno odvržen sredi sedemdesetih ali na začetku osemdesetih let prejšnjega stoletja. Manj kot teden dni pozneje so na območju našli nove smrtne ostanke, konec julija pa še tretje.

Profimedia
Ostanki, ki so nekdaj ležali na dnu jezera Mead.