Trk civilizacij

Guverner Teksasa "kolegu" v New York poslal avtobus migrantov

J.V./STA
11. 8. 2022, 12.52
Posodobljeno: 11. 8. 2022, 13.29
Deli članek:

Newyorški demokratski župan Eric Adams je v sredo republikanskega guvernerja Teksasa Grega Abbotta označil za "anti-ameriškega" guvernerja, ker mu je z avtobusom v mesto poslal nezakonite priseljence, ki so jih prijeli v Teksasu.

Profimedia
Guverner Teksasa Greg Abbot.

Greg Abbott je nezakonite priseljence z avtobusi začel pošiljati v prestolnico ZDA Washington letos spomladi, sedaj pa jih pošilja tudi v New York.

Eric Adams je sedaj zagrozil, da bo začel v Teksas pošiljati Newyorčane, da bodo vodili kampanjo proti Abbottu pred letošnjimi guvernerskimi volitvami. To sicer Teksašana ni prestrašilo, saj bi mu bolj verjetno še koristilo na poti do ponovne izvolitve.

Abbott trdi, da imajo teksaški volivci ukvarjanja z nezakonitimi priseljenci že čez glavo in jih zato pošilja v mesta, kjer jih želijo zaščititi. A Adams je nad tem ogorčen.

Reuters
Dramatične razmere na meji med ZDA in Mehiko.

"Abbott je svetovna sramota, ker to ni ameriško početje. Če pogleda nazaj svoj rodovnik, bo zagotovo ugotovil, da tudi sam od nekje prihaja. Ampak če bi z njegovimi predniki postopali podobno, potem danes ne bi bil tam, kjer je," je dejal Adams.

Abbott mu je odgovoril, da ne dela nič narobe ali na silo, ker so vsi potniki na avtobusih podpisal izjave, da gredo iz Teksasa prostovoljno. New York pa se je razglasil za mesto zavetišče, ki zagotavlja zavetje, hrano in drugo pomoč nezakonitim priseljencem. Abbott zato sprašuje, v čem je torej problem.