Šokantne izpovedi o znanih in slavnih v avtobiografiji

Elton John o kralju popa: »Bil je duševno bolna in moteča oseba. Bog ve, kaj se je dogajalo v njegovi glavi«

E. J.
2. 8. 2022, 18.12
Posodobljeno: 2. 8. 2022, 18.35
Deli članek:

Avtobiografija 75-letnega glasbenika z naslovom 'Jaz: Elton John' je polna šokantnih razkritij iz njegovega življenja, posebej se je razpisal tudi o svojih spominih na preminulega kralja popa, Michaela Jacksona.

PROFIMEDIA
Elton John je v svojih zapisih poudaril, da je bil Michael Jackson zelo sladek, dokler je bil ’samo otroška zvezda’ in da ni bilo nobenih znakov slabega vedenja, potem pa se je zgodila prelomnica v njegovem življenju.

Avtobiografija 75-letnega glasbenika Sir Eltona Johna z naslovom "Jaz: Elton John" je polna pretresljivih razkritij iz njegovega dolgega življenja pod žarometi. V enem delu pa se posveča in zelo podrobno opisuje svoje druženje s pokojnim zvezdnikom Michaelom Jacksonom, ’kraljem popa’. V svojem življenju je bil Jackson pogosto obkrožen z različnimi polemikami o njegovem kontroverznem in nenavadnem življenju; pred kratkim je na primer bil predmet dokaj obsojajočega dokumentarca "Leaving Neverland: Michael Jackson and Me", v katerem sta danes že odrasla moška James Safechuck in Wade Robson odkrito govorila o tem, kako sta bila kot otroka povabljena na pevčev ranč, ko je ta bil na vrhuncu slave in ga obtožila dolgoletnih zlorab.

Prelomnica : "Ločevati se je začel od realnosti, kot Elvis Presley"

Elton John je v svojih zapisih poudaril, da je bil Jackson zelo sladek, dokler je bil ’samo otroška zvezda’ in da ni bilo nobenih znakov slabega vedenja, potem pa se je zgodila prelomnica v njegovem življenju. «V nekem trenutku odraščanja se je začel ločevati od sveta in realnosti na način, kot je to počel Elvis Presley,« je zapisal Elton.
Poleg tega Elton John trdi, da je opazil, da je nekaj narobe v Jacksonovem vedenju in začel ugibati, da so na to morda vplivala zdravila na recept. »Bog ve, kaj se mu je pletlo po glavi, in sam bog ve, s kakšnimi zdravili so ga polnili,« je še zapisal v spominih. «Vsakič, ko sem ga videl v njegovih poznih letih, sem se vrnil z mislijo, da je revež popolnoma izgubil živce,« je še pojasnil Elton John in dodal, da tega ni mislil na brezskrben način, ampak da je bil Michael Jackson »resnično duševno bolna in moteča oseba«.

Tesna prijateljstva z otroki

Jackson je bil znan po nenavadno tesnem prijateljstvu s številnimi otroki, ko je bil že odrasel, njegov najbolj znan mladostni prijatelj pa je bil tedanji otroški igralec Macaulay Culkin, znan po vlogi v televizijski seriji Sam doma. »Zdelo se je, da sploh ni kos družbi odraslih,« je ta tesna prijateljstva z otroki še opisal Elton John.

Tudi o drugih slavnih in pomembnih

Sicer pa spomini vključujejo še vrsto drugih anekdot, med drugim gostovanje na večerji, na kateri sta se Sylvester Stallone in Richard Gere skoraj sprla zaradi princese Diane, druženje s kraljico, njegov spor s Tino Turner in težaven odnos z mamo, saj je najbolj vesel, da ni nikoli spoznala njegovih otrok, še poroča portal Slobodna Dalmacija.

PROFIMEDIA
Svoje spomine je prelil v avtobiografijo z naslovom "Jaz: Elton John", kjer je popisal nešteto anekdot z znanimi ljudmi iz sveta šov biznisa.