V Avstraliji veljajo nova pravila biološke varnosti

Potnik na letališču dobil kazen zaradi sendviča iz McDonald'sa

E. J.
2. 8. 2022, 17.37
Posodobljeno: 2. 8. 2022, 18.40
Deli članek:

Najdražji zajtrk: zaradi McDonald'sovega sendviča in rogljička, ki ju je pes na letališču odkril v prtljagi, je potnik moral plačati kazen v višini 2664 avstralskih dolarjev, kar znese slabih 1800 evrov. V igri so namreč nova pravila!

profimedia
Avstralija je prejšnji mesec uvedla strog nadzor, poleg visokih kazni pa popotnikom grozi tudi preklic vizumov in prepoved vstopa v državo ob prihodu.

Potnik na avstralskem letališču si bo dobro zapolnil, da je zajtrk najbolje pojesti. Namreč, zaradi McDonald'sovega sendviča, ki ga je kupil za zajtrk, je moral plačati kazen v višini 2664 avstralskih dolarjev oziroma približno slabih 1800 evrov. Potnik je potoval z Balija v Avstralijo in je po tem, ko so ob prihodu na letališče Darwin v njegovi prtljagi našli dva McMuffina z jajci in govedino ter rogljiček s šunko, prejel kazen.

Nova pravila

Incident se je zgodil le nekaj dni po tem, ko so avstralske oblasti uvedle stroga nova pravila biološke varnosti, potem ko se je izbruh slinavke in parkljevke (FMD) v Indoneziji razširil na Bali, sicer priljubljeno destinacijo za avstralske turiste.

Kazen je dvakrat višja od cene letalske vozovnice za Bali

Avstralsko ministrstvo za kmetijstvo, ribištvo in gozdarstvo je sporočilo, da je pes na letališču v potnikovem nahrbtniku odkril 'številne neprijavljene izdelke z visokim tveganjem', vključno s proizvodi hitre prehrane. "To bo najdražji McDonald'sov obrok, kar jih je ta potnik kdaj jedel," je po poročanju CNN dejal avstralski minister Murray Watt. "Ta kazen je dvakrat višja od cene letalske vozovnice za Bali, vendar nimam sočutja do ljudi, ki se odločijo kršiti stroge avstralske ukrepe biološke varnosti. Ta primer dokazuje, da vas bodo ujeli," je dodal Watt.

Avstralija je prejšnji mesec uvedla strog nadzor, poleg visokih kazni pa popotnikom grozi tudi preklic vizumov in prepoved vstopa v državo ob prihodu.