Napeto ozračje

VIDEO: Transvestit predaval otrokom, zaradi protestnikov ga je umaknila policija

Ž.K.
27. 7. 2022, 17.44
Posodobljeno: 27. 7. 2022, 18.08
Deli članek:

Različne desne aktivistične skupine so na vse načine poskušile preprečiti dogodek za otroke v organizacijhi transvestita Aide H. Dee.

twitter
Aida H. Dee namerava obiskatri še 20 angleških mest.

V mestu Reading v Veliki Britaniji se je teden začel eksplozivno. V eni od knjižnic so organizirali Pravljično uro za otroke stare med 3 in 11 leti. A v javnost je prišel podatek, da bo dogodke vodil transvestit, kar je privedlo do tako hudih demonstracij, da je morala predavatelja na varno pospremiti policija. Pobesneli protestniki so trdili, da so prišli zaščititi otroke, ki naj bi jim predavatelj »razlagal, da obstaja 100 in 1 spol.«

Transvestitska pravljična urica je projekt 27 letnega Samuela Sab-a, ki nastopa pod imenom Aida H. Dee. V letošnjem letu naj bi organiziral kar 70 pravljičnih uric v 20 različnih angleških mestih, od Bristola do Portsmoutha. Kot je za angleški medij Daily mail povedal gospod Samuel, v svojih »uricah« otroke uči vključevanja in sprejemanja drugačnih ter tega kako postati čudoviti.

Protestniki so najprej želeli preprečiti dogodek s tem, da so blokirali prodajo vstopnic in pisali pisma mestnim oblastem in zahtevali prepoved dogodka. Ker pri tem niso bili uspešni, so od obiska Pravljičnih uric z vpitjem poskušali odvrniti otroke in starše, ki so se napotili v knjižnico. A to jim je spodletelo, saj je več staršev podprlo dogodek. Nato pa so svojo jezo usmerili v organizatorja dogodka, v bleščeči obleki, močnem make-upu in rdeči lasulji. Stvari so postale tako napete, da je morala posredovati policija in Aidfo H. Dee pospremiti na varno.

Kljub vsemu je bil organizator zadovoljen z začetkom svoje turneje in ga bes in ogorčenje desnih aktivistov niso zmotile.