Svet

Skupina Generali z novim direktorjem regije Srednjevzhodna Evropa

Oglasno sporočilo
27. 7. 2022, 14.19
Posodobljeno: 27. 7. 2022, 15.08
Deli članek:

Za novega regionalnega direktorja imenovan Manlio Lostuzzi, ki bo funkcijo nastopil s 1. septembrom.

Skupina Generali
Manlio Lostuzzi, novi regionalni direktor regije Srednjevzhodna Evropa

Konec junija je Skupina Generali napovedala organizacijske spremembe v podporo strategiji Vseživljenjski partner 24: Spodbujanje rasti. Nova organizacijska struktura obsega razširitev geografskega območja Mednarodne poslovne enote, ki jo vodi izvršni direktor Jaime Anchústegui, še na srednjo in vzhodno Evropo. Mednarodna poslovna enota bo torej organizirana v tri regije: Azija, ki jo vodi Robert Leonardi, Sredozemlje in Latinska Amerika, ki jo vodi Santiago Villa ter Srednjevzhodna Evropa, ki jo s septembrom prevzema Manlio Lostuzzi. Skupina Generali ga je namreč imenovala za regionalnega direktorja regije Srednjevzhodna Evropa, del te pa je tudi Generali zavarovalnica d. d.

Lostuzzi se je Generaliju pridružil leta 1986 in v več kot tridesetih letih zasedal različne vodstvene položaje v Skupini Generali. Diplomiral je iz statističnih, aktuarskih in ekonomskih znanosti na tržaški univerzi Università degli Studi di Trieste. Od leta 2019 je bil izvršni direktor Generali Corporate & Commercial, od leta 2022 pa tudi direktor GBL Insurance Technical Coordination.

Jaime Anchústegui, izvršni direktor Mednarodne poslovne enote Generali, je povedal: »Mednarodna poslovna enota zdaj vključuje srednjo in vzhodno Evropo, kar krepi usklajevanje in operativne sinergije v našem poslovanju, hkrati pa v celoti podpira prednostne naloge strategije Vseživljenjski partner 24: Spodbujanje rasti. Manlio Lostuzzi ima bogate izkušnje na mednarodni ravni in strokovno znanje, ki bodo bistveni pri spopadanju s sedanjimi gospodarskimi in družbenimi razmerami ob sočasnem doseganju naših strateških ciljev.«

GENERALI, d. d., je v Sloveniji prisotna od leta 1997 in letos obeležuje 25-letnico uspešnega poslovanja. Je vodilna mednarodna zavarovalnica v Sloveniji in del Skupine Generali. Skupina Generali je eden največjih svetovnih ponudnikov zavarovanj in upravljanja premoženja. Ustanovljena je bila leta 1831, prisotna je v petdesetih državah sveta, s skupnim prihodkom od premij, ki je leta 2021 obsegal 75,8 milijard evrov. S skoraj 72.000 zaposlenimi po vsem svetu in 67 milijoni strank ima vodilni položaj v Evropi in vedno bolj pomembno pozicijo na trgih Azije in Latinske Amerike. V dvanajstih državah je ena izmed treh glavnih zavarovalnic. Generalijeva ambicija je postati vseživljenjski partner svojim strankam, ki ob skrbi za trajnostno poslovanje ponuja inovativne in prilagojene rešitve v edinstveni distribucijski mreži.