Zvezdnik je v zaporu blizu Londona

Borisa Beckerja obiskuje le ena oseba, grozi mu še izgon iz države

E. J.
27. 7. 2022, 12.53
Posodobljeno: 27. 7. 2022, 13.24
Deli članek:

Legendarni nemški teniški igralec v Veliki Britaniji prestaja kazen zaradi prikrivanja premoženja in goljufije, po 15 mesecih za zapahi pa ga bodo deportirali v Nemčijo.

Profimedia
Boris Becker in njegova partnerka Lilian De Carvalho Monteiro pred vstopom na sodišče v Londonu. Zdaj je edina, ki ga obiskuje v zaporu.

Boris Becker je bil obtožen skrivanja premoženja, vrednega več milijonov funtov, vključno z dvema pokaloma v Wimbledonu, da bi se izognil plačilu svojih dolgov po razglasitvi bankrota leta 2017. Crown Court Southwark ga je spoznalo za krivega v štirih točkah zakona o insolventnosti in ga oprostilo nadaljnjih 20 točk. Obsojen je na dve in pol leti kazni v zaporu. Prvi mesec je odslužil v zloglasni kaznilnici Wandsworth, preostanek pa preživlja v zaporu za tuje državljane, ki je od Londona oddaljen približno sedemdeset kilometrov. Zdaj je v zaporu že dobra dva meseca.

Čaka ga deportacija

Pisalo se je že, da so tam razmere za obsojenca udobnejše in da do zapornikov niso tako zelo strogi, a Boris Becker se pravzaprav nima česa veseliti. Po 15 mesecih, ki jih bo preživel za zapahi in s tem dosegel polovico celotne kazni, bo, kot kaže, deportiran iz Velike Britanije in bo pogojno kazen prestajal v rodni Nemčiji, katere državljan je vedno ostal. Nekdanji teniški igralec, ki že dolgo, vse od leta 2012 živi v Londonu, ni namreč nikoli zaprosil za tamkajšnje državljanstvo.

Kopica otrok, obiskuje ga le dekle

Becker je od leta 2020 v zvezi s politično analitičarko Lilian de Carvalho Monteiro, ki ga po navedbah bližnjih in medijev edina obiskuje v zaporu. Upokojeni teniški igralec je sicer znan po burnem ljubezenskem življenju. Imel je afere s številnimi mladenkami, a zakona z Lilly Becker (45) še vedno ni prekinil, čeprav je bila ločitev vložena leta 2018. Poročila sta se leta 2009 in imata 12-letnega sina Amadeusa, tuji mediji pa so pisali, da jo je pogosto varal. Za sabo pa ima wimbeldonski šampion še ločitev od afroameriške oblikovalke Barbare Becker (55). V zakonu sta bila od leta 1993 do 2001 in v tem času sta dobila sinova Eliasa (22) in Noaha (28). Mlajšega Eliasa je revija Tatler lani razglasila za enega najbolj zaželenih moških v Veliki Britaniji. Tenisač ima tudi hčerko, manekenko Anno (22) z rusko manekenko Angelo Ermakovo (54) Kot je povedal, je imel zgolj petminutno afero z Angelo in zaplodil hčerko, ki je sprva niti ni želel priznati.