Blamaža

Hojs se je zopet osmešil

Ž.K.
20. 7. 2022, 13.17
Posodobljeno: 20. 7. 2022, 13.21
Deli članek:

Aleš Hojs je želel očrniti svoje nekdanje kolege, a izkazalo se je, da je v resnici on tisti, ki ne pozna najbolj temeljnih pravnih predpisov.

Bobo
Aleš Hojs

Nekdanji notranji minister in eden najbolj vidnih članov stranke SDS se je včeraj na socialnem omrežju twitter hudoval nad tem, da so enega od kandidatov za zaposlitev v Policiji na razgovoru spraševali po tem ali je, oziroma je bil član katere od političnih strank. "Na varnostnem preverjanju na eni od postaj @policija_si , za sprejem v delovno razmerje za strokovno-tehnični kader,policist kandidata sprašuje,če je ali je kdaj bil član kakšne politične stranke. Lahko na @mnz_gov_si pojasnite ali je to vprašanje ustrezno za varnostno preverjanje?", se je spraševal. (zapis objavljamo nelektrorian)

Hitro je prejel odgovor, ki je zopet dokazal, da nekdanji minister ni seznanjen z najbolj temeljnimi pravnimi akti v državi. Niti z ustavo ne. Ta namreč v 42. členu določa, da poklicni pripadniki obrambnih sil in policije ne morejo biti člani političnih strank.

twiter
Aleš Hojs je zopet zamudil priložnost, da bi bil tiho.