NEVARNOST NA VSAKEM KORAKU

V New Yorku trepetajo za svoja življenja

M. T. V./STA
14. 7. 2022, 07.43
Posodobljeno: 14. 7. 2022, 07.47
Deli članek:

V samo štirih urah v štirih strelskih napadih ubitih pet oseb, policija morilce še išče.

Profimedia
V New Yorku je bilo letos že 222 umorov.

New York velja za precej nevarno mesto, kar potrjuje tudi naslednji podatek: v samo štirih urah med torkom in sredo ponoči je bilo v štirih različnih strelskih napadih ubitih pet ljudi. Policija doslej še v nobenem od primerov ni uspela ujeti krivca. Tri osebe so umrle v okrožju Brooklyn, dve pa v Bronxu.

Začelo se je v Brooklynu, v predelu Brownsville, kjer so pred kompleksom socialnih stanovanjskih blokov našli ustreljenega 26-letnika, nato pa so v predelu Cypress Hills našli še ustreljenega 24-letnika. Pred svojim stanovanjskim blokom je bil ustreljen 31-letnik v Bronxu, pa tudi 29-letnik v predelu Brooklyna Ocean Hills, slednji je bil ustreljen v nogo, vendar je bil zadet v femoralno arterijo in je izkrvavel, preden so mu lahko nudili zdravniško pomoč.

Zadnji umor sta v noči iz torka na sredo izvršila dva moška na motorjih, ki sta ubila 34-letnika pred njegovim stanovanjskim blokom.

Do nedelje je bilo brez omenjenih primerov letos v New Yorku zabeleženih že 222 umorov (a to je menda vseeno osem odstotkov manj kot v istem obdobju lani).