MLADE ŽRTVE V BARU

V hladnokrvnem strelskem napadu umrlo 15 ljudi

M. V.
10. 7. 2022, 14.32
Posodobljeno: 10. 7. 2022, 14.41
Deli članek:

Oboroženi napadalci so vstopili v taverno v Johannesburgu kmalu po polnoči in začeli streljati vsevprek. Ugasnilo je petnajst mladih življenj.

Pixabay
Storilci v Johannesburgu so še na begu.

V streljanju v baru v okrožju Soweto pri Johannesburgu v Južni Afriki je minulo noč umrlo 15 ljudi, starih od 19 do 35 let, je sporočila tamkajšnja policija. Oboroženi napadalci so vstopili v bar kmalu po polnoči in začeli streljati vsevprek, nato pa so zbežali z belim minibusom, ki jih je čakal pred lokalom. General Elias Mawela, vodja policije v provinci Gauteng, je za BBC streljanje komentiral kot »hladnokrven napad na nedolžne obiskovalce taverne«. Povedal je še, da so bili strelci oboroženi z brzostrelkami in 9-milimetrskimi pištolami, njihova identiteta je trenutno še neznana, prav tako motiv za napad.

Francoska tiskovna agencija AFP pa poroča še o enem strelskem napadu v Južni Afriki. V mestu Pietermaritzburg na vzhodu države sta dva moška v soboto zvečer prav tako naključno streljala v baru in pri tem ubila štiri mlade ljudi, osem je bilo ranjenih. Po navedbah policije je še prezgodaj, da bi ugotavljali morebitno povezanost obeh napadov. Preiskave še potekajo, napadalci so na begu.

Streljanja v Južni Afriki so sicer pogosta in največkrat povezana s tolpami ali alkoholom, še poroča BBC.