Zasačen pri avtocesti

Prašič na poti v klavnico zbežal v grmovje. Zavzeli so se za njegovo dušo, lastnik pa je imel zadnjo

R.T.
6. 7. 2022, 18.47
Posodobljeno: 6. 7. 2022, 18.59
Deli članek:

V ponedeljek je kraju Pichl v bližini Welsa na severu Avstrije prašiču uspel pobeg pred klavnico.

Profimedia
Njihov kolega je imel vsak nekaj možnosti. (fotografija je simbolična)

Med prevozom do klavnice se je manjši tovornjak ustavil, eden od prašičev, ki so verjetno slutili, da jih čaka smrtna kosa, je izkoristil nepazljivost in pobegnil. Iskali so ga voznik in gasilci, a ga po dveh urah niso našli. Svinja jih je ukanila s skokom v grmovje, ki se je razraščalo ob potoku.

V igro se je vključilo lokalno društvo za zaščito živali. Pomagali bi pri iskanju ubežnika, pod pogojem, da mu zagotovijo »amnestijo«. Pobeglega sodoprstega kopitarja bi vzeli pod svojo streho.

Prašičjerejec se ni odzval na njihovo ponudbo. Danes je sporočil, da so »njegovo premičnino« našli v bližini avtoceste. Zbeganega prašiča niso uspeli ujeti, ustrelili so ga, ker je menda predstavljal morebitno nevarnost za udeležence v prometu. Več društev za zaščito živali je bilo ogorčenih, saj se lovci niso niti potrudili, da bi omamili, ampak so ga pokončali s pravimi naboji.

V preprostem opisu na Wikipediji beremo, da domače prašiče gojimo predvsem za pridobivanje njihovega mesa - svinjine. Tako pač je. Zaenkrat.