Novi Bird, Jordan?

Je Luka Dončič v ligi NBA dobil konkurenta?

J.V.
6. 7. 2022, 15.24
Posodobljeno: 6. 7. 2022, 16.58
Deli članek:

Zaletavi ameriški analitiki v njem vidijo novega Larrya Birda, nekateri celo Michaela Jordana, skratka, hudo konkurenco Luki Dončiču.

Twitter
Novinec v dresu Oklahoma City Thunder je na prvi tekmi poletne lige zablestel.

Chet Holmgren, drugi izbor na letošnjem naboru lige NBA, je v torek v poletni ligi prvič oblekel dres Oklahoma City Thunder in zablestel. Spletni komentarjat in zaletavi ameriški analitiki v njem vidijo novega GOAT-a, skratka, hudo konkurenco Luki Dončiču na parketu.

Poletna liga je tekmovanje izven sezone, v katerem ekipe igrajo predvsem novince in obrobne igralce NBA, da dajo minute razvijajočim se talentom in vidijo, kdo ustreza in kdo ne. V zmagi z 98-77 nad Utah Jazz je Holmgren navdušil navijače v svojih 24 minutah na igrišču in sproti postavljal rekorde.

Dvajsetletnik, ki v višino meri kar 216 centimetrov, je končal pri 23 točkah – vključno s 4 od 6 poskusov za tri točke – sedmimi skoki in štirimi asistencami. Zabeležil pa je tudi šest "banan", kar je največ na tekmah poletne lige NBA.

Ko so mu kasneje povedali, da je podrl rekord v bloku, je Holmgren izjavil, da želi več. "Samo šest? To je rekord? Spet ga pridem podreti," je povedal za ESPN v televizijskem intervjuju po tekmi. Mladenič je postal prvi igralec v zgodovini poletne lige, ki je zabeležil vsaj pet blokad in zadel štiri trojke.

Holmgren je tudi prvi novinec lige, ki so mu v igri NBA 2K23 dodelili oceno 90 (od 99 možnih). Dončič ima v omenjeni izdaji oceno 96, kot novincu v sezoni 2018/19 pa so mu ustvarjalci namenili "le" 79.