streljal na paradi

Pokončal tudi mlada starša, ki sta ščitila otroka, nato pa pobegnil kot "ona"

J.P.
6. 7. 2022, 06.39
Posodobljeno: 6. 7. 2022, 07.23
Deli članek:

Čeprav so ga obiskali dvakrat, policisti zoper njega niso ukrepali.

Policijsko foto gradivo
Robert Crimo med pobegom v ženskih oblačilih

21-letnik, ki je na paradi ob ameriškem državnem prazniku 4. julija v bližini Chicaga streljal na množico, je obtožen sedmih umorov. Spomnimo. Robert Crimo je pokončal sedem ljudi in jih ranil več kot 30.

Osumljenec lahko pričakuje še dodatne ovadbe.

Crimo je v množico izstrelil 70 nabojev, nato pa v ženski opravi in z lasuljo pobegnil z množico. Policisti so ga po osemurnem pregonu aretirali v ponedeljek, pri njen pa našli puško, podobno tisti, ki jo je uporabil v napadu.

Profimedia
Robert Crimo

V njegovem domu so pozneje zasegli še tri kose orožja, zdaj pa je znano tudi, da so ga v preteklosti obravnavali dvakrat. Kljub temu je lahko lani nabavil pet pušk.

Aprila 2019 so ga obiskali na domu, ko naj bi si poskusil vzeti življenje. Septembra istega leta pa je policiste poklical nekdo iz njegove družine, ker naj bi grozil, da bo »vse pobil«. Takrat so mu zasegli 16 nožev, bodalo in meč, niso pa ga aretirali ali ovadili.

Oblasti so zaenkrat imenovale šest žrtev. Zakonca 35-letna Irina McCarthy in 37-letni Kevin McCarthy sta umrla, ko sta pred strelcem ščitila svojega dve leti starega sina, ki jo je odnesel brez poškodb. Otroka so našli pod očetovim truplom. 78-letni Nicolas Toledo-Zaragoza, sicer mehiški državljan na invalidskem vozičku, je bil na obisku pri družini, ko je bil umorjen. Identificirali so tudi 63-letno Jacquelyn Sundheim, 64-letno Katherine Goldstein in 88-letnega Stephena Strausa.