Načrtoval več tednov

Morilec Crimo je bežal v ženskih oblačilih

G.G.
5. 7. 2022, 19.41
Posodobljeno: 5. 7. 2022, 19.47
Deli članek:

Iz kakšnega testa je mladenič Robert E. Crimo III, ki je sejal grozo na paradi na dan neodvisnosti v Chicagu? Kdaj se je zlo naselilo v njegovo telo? S tem vprašanji se bodo ubadali strokovnjaki, policija pa je danes sporočila, kako je deloval.

Profimedia
Robert E Crimo III je zakril svoje tetovaže na vratu, ko si je nadel ženska oblačila.

21-letni Crimo je napad načrtoval več tednov, to je lahko policija povedala z gotovostjo. Predstavnik policije za odnose z javnostmi okrožja Lake Christopher Covelli je dejal, da so pridobili podatke z njegovega mobilnega telefona in računalnika ter sestavili jasnejšo sliko.

Crimo se je včeraj našemil v ženska oblačila, se spravil na streho ene od zgradb in streljal z zakonito nabavljenim orožjem. Umoril je šest ljudi, več kot 30 jih je ranil. V paniki se je pomešal med množico in se odpeljal z avtom. Trajalo je kar nekaj ur, da so ga policisti uspeli identificirati. Ko se je peljal po Lake Forestu v bližini Chicaga, ga je opazil policist in ga po krajšem pregonu ustavil. V avtu so našli še drugo puško, prvo je pustil na strehi. Aretaciji se ni upiral.

Kaj pa motiv, kaj ga je gnalo v ta grozljiva dejanja, se bo vprašal bralec? Covelli ne ponudi odgovora, policija ni uspela detektirati jasnega motiva, razen tega, da je povzročil neizmerno  tragedijo. Težko bi govorili o verskem ali rasnem motivu, saj je Crimo streljal vsepovprek, dodaja Covelli. Preiskava se bo nadaljevala tudi z zaslišanjem morilca.