»Vse je bilo polno krvi«

Šok, kopalko na splitski plaži v nogo šavsnila kača

R.T.
29. 6. 2022, 18.09
Posodobljeno: 29. 6. 2022, 18.14
Deli članek:

Nenadoma je začutila močno bolečino. »Vse je bilo polno krvi, ker je zadela žilo,« je za časnik Dalmacija Danas pojasnila Monika, žrtev posebej predrzne kače.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Groza se je pred dobrim tednom dni odvila na plaži Žnjan, eni najbolj obljudenih plaž v Splitu, kjer so nad dogodkom povsem osupli. Znani so primeri, ko kače zaidejo na urbana območja, tudi stanovanja, a ugrizov na plažah Spličani ne pomnijo.

Žrtev te posebej predrzne kače je bila Monika, v Splitu zaposlena in živeča romunska državljanka, ki se je kritičnega dne po lastnih besedah zaradi telefonskega klica omaknila v senco bližnjega drevesa. »Govorila sem, nato sem naenkrat začutila močno bolečino. Najprej sem pogledala nogo, nato sem zagledala kačo, ki se je že plazila v bližnji grm,« je pojasnila za časnik. Vse skupaj se je zgodilo v bližini tamkajšnjega lokala, po ugrizu pa je sedla v avtomobil in se odpeljala v bolnišnico, kjer je zdravnik na srečo ugotovil, da ni šlo za strupenjačo. Je pa potrdil, da jo je šavsnila v žilo, zato je bilo tudi toliko krvi.

Monika je še opisala, da pozneje več dni ni mogla stopiti na nogo, ki ji je močno otekla. »Ves čas je vražje bolelo. Tako, zdaj, deset dni po ugrizu, končno prihajam k sebi in se lahko vrnem k svojim rednim obveznostim,« je še razodela za Dalmacija Danas. Za katero vrsto kače je šlo, bo ostala uganka, saj zdravniki tega zgolj na podlagi sledi ugriza niso uspeli ugotoviti.