V Ukrajini je ruska raketa zadela trgovski center v industrijskem mestu Kremenčuk. Kremenčuk leži ob Dnjepru jugovzhodno od Kijeva, v začetku Ruske invazije pa je že bila tarča napadov največja ukrajinska naftna rafinerija, ki se nahaja v tem mestu z 217.000 prebivalci.

Po popoldnanskem raketiranju je trgovski center zajel velik požar, ki je po zadnjih podatkih terjal vsaj deset smrtnih žrtev, najmanj 40 pa je ranjenih, je po navedbah STA sporočil guverner poltavske regije Dmitro Lunin. Po njegovih besedah je še 21 ljudi potrebovalo bolnišnično oskrbo, šest oseb pa je kritičnem stanju. Vendar utegne število žrtev napada še naraščati, saj bi se v času napada v centru lahko nahajalo okoli 1000 ljudi, kot je besede ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega povzel BBC.

kremenčuk
Profimedia
Na pogorišču poteka obsežna reševalna akcija

Medtem se je ogasil tudi župan Kremenčuka, Vitalij Maletskij, ki je napad označil za »vojni zločin in zločin proti človeštvu«, ter dodal, da gre za »odkrit in ciničen teorističen napad na civilno prebivalstvo,« kot so zapisali na hrvaškem portalu Index.hr.