prevzel mamin priimek

Muskov sin namerava postati ženska, ker noče biti v sorodu z njim

R.T.
21. 6. 2022, 08.53
Posodobljeno: 21. 6. 2022, 09.05
Deli članek:

Ali sta z očetom na bojni nogi, ni znano. Znano ni niti, če od njega prejema finančno podporo.

Profimedia
Muskovi sinovi leta 2018

18-letni sin Elona Muska je vložil sodne dokumente, da bi si zakonito spremenil spol in se "znebil" svojega priimka. "Ne živim več s svojim biološkim očetom niti nočem biti v sorodu z njim," je bil jasen.

Profimedia
Xavierjeva vloga

Profimedia
Xavierjeva vloga

Profimedia
Xavierjeva vloga

Xavier Musk je dokumentacijo 18. aprila vložil v Santi Monici v Kaliforniji. Po novem želi biti znan kot Vivian Jenna Wilson.

Xavier je prevzel mamin priimek.

Deljeno skrbništvo

Tehnološki mogotec je bil s kanadsko pisateljico Justine Wilson poročen od leta 2000 pa do leta 2008. Leta 2002 se jima je rodil sin Nevada, ki pa je po desetih dneh umrl zaradi sindroma nenadne smrti dojenčka. Sledila sta dvojčka Xavier in Griffin ter trojčki Damian, Kai in Saxon, ki zdaj štejejo 16 let.

Peterica se očetovi odmevnosti navkljub ne izpostavlja. Nekdanja zakonca imata sicer deljeno skrbništvo.

Zakaj se je Xavier na tako javen način zoperstavil očetu, ni znano. Prav tako ni znano, ali od njega prejema finančno podporo. Kakorkoli že, Musk zadeve zaenkrat še ni komentiral.

Očitki

50-letni Musk se v zadnji nekaj mesecih sooča z očitki, da ni naklonjen transspolnim osebam, ker se je obregnil ob "svobodno" uporabo zaimkov. Sam sicer pravi, da se zavzema za pravice LGBT skupnosti in da je Tesla eden od najboljših zaposlovalcev v tem pogledu.

Muskovo nekdanje dekle, 34-letna kanadska pevka Grimes, naj bi bilo v zvezi s Chelsea Manning, ki je kot vojaški obveščevalec Bradley Manning služila v Iraku in je leta 2010 WikiLeaksu predala dokumente Pentagona o iraški in afganistanski vojni ter diplomatske depeše State Departmenta.