obiskal frontno mesto

Zelenski spet na fronti

J.P./STA
18. 6. 2022, 18.14
Posodobljeno: 18. 6. 2022, 18.15
Deli članek:

Le dan po ruskem napadu, v katerem sta bili ubiti dve osebi, 20 pa jih je bilo ranjenih.

Profimedia
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski

Volodimir Zelenski je danes obiskal mesto Mikolajiv na jugu Ukrajine, ki leži na frontni črti, ter izročil medalje guvernerju regije in županu mesta, je razvidno iz videoposnetka, ki ga je objavil na kanalu Telegram. V opisu je zapisal, da je v mestu razpravljal o "stanju gospodarstva, ponovni vzpostavitvi oskrbe z vodo in razmerah v kmetijstvu".

"Posebno pozornost smo namenili grožnjam s kopnega in morja. Ne prenehamo si prizadevati za zmago," je še zapisal v opisu posnetka. Iz posnetka je razvidno še, da je guverner regije Vitalij Kim Zelenskemu pokazal škodo na stanovanjski stavbi, v kateri je eksplozija ruskega izstrelka naredila veliko luknjo.

Zelenski je mesto obiskal le dan po ruskem napadu, v katerem sta bili ubiti dve osebi, 20 pa jih je bilo ranjenih. To je eden redkih obiskov ukrajinskega predsednika izven Kijeva, prvi takšen obisk pa je konec maja opravil v vzhodnem mestu Harkov.

Spopadi sicer potekajo ob pokrajinskih mejah Mikolajiva in Hersona, frontna črta pa se je večinoma stabilizirala. Mikolajiv je tarča ruskih napadov že od začetka ruske invazije 24. februarja, saj predstavlja obrambni center južne Ukrajine ter leži na poti do strateško pomembnega črnomorskega pristaniškega mesta Odesa, piše francoska tiskovna agencija AFP.