Iskalna akcija

V Atlantiku izginil hrvaški pomorščak

R.T.
17. 6. 2022, 09.17
Deli članek:

35-letni Toni Jurišić je izginil z ladje, ki je čez Atlantski ocean prevažala utekočinjen zemeljski plin.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Nestali.hr
Toni Jurišić

Jurišića, pomorščaka iz Splita, pogrešajo vse od 10. junija, ko je izginil s tovorne ladje, na kateri je bil eden od članov posadke. Vest o njegovem izginotju je včeraj sporočila hrvaška policija, z ladje pa je izginil, ko se je ta nahajala nekje med Gibraltarjem in karibsko otoško državo Trinidad in Tobago. V sindikatu hrvaških pomorščakov so bili o izginotju obveščeni v ponedeljek, vse od takrat pa so v stiku z njegovo družino.

Po navedbah predsednika sindikata Nevena Melvana je Jurišić član posadke ladje, ki prevaža utekočinjeni zemeljski plin in je v lasti grškega podjetja TMS Cardiff Gas. Melvan je včeraj še pojasnil, da Jurišića z ladjo, na kateri je zaposlen, intenzivno iščejo v oceanu, do včerajšnjega dne pa je v iskanju preplula že več kot 200 navtičnih milj. Preiskavo na krovu ladje bodo izvedli šele, ko se bo vrnila v pristanišče.

Leta 2011 ustanovljeno podjetje TMS Cardiff Gas s sedežem v Grčiji sicer upravlja s floto 16 plovil, na enem od teh pa je bil v času izginotja tudi Jurišić. Zadevna ladja je sicer izplula iz Kuvajta in bi morala danes prispeti v pristanišče v Trinidadu in Tobagu.