Komaj preživela

Potnik na letalu ni prenehal jesti arašide, čeprav je alergična najstnica doživljala muke

R.T.
6. 6. 2022, 19.47
Posodobljeno: 6. 6. 2022, 21.07
Deli članek:

Čeprav so stevardese potnika prosile, naj zaradi deklice, ki je alergična na arašide, preneha jesti arašide, jih neuvidevni potnik ni upošteval.

Profimedia
Mati najstnice je hitro ukrepala in uporabila injekcijo prednaloženega odmereka epinefrina (adrenalina).

Letalo, ki je bilo na poti Antigve v London, je bilo še tri ure oddaljeno od pristanka, ko si je nek potnik privoščil arašide. Pilot je že pred vzletom potnike opozoril, da je na letalu 14-letnica, ki ima hudo alergijo na arašide, zato je vse potnike prosil, naj se vzdržijo grizljanja arašidov. Toda nek potnik si jih je kljub temu privoščil. 14-letna Poppy, ki je z mamo sedela kakšnih deset vrst za potnikom z arašidi, je kmalu imela težave z dihanjem.

Z materjo sta poiskali bolj odmaknjen sedež, stevardese pa so opozorile potnika, naj preneha prežvekovati arašide. Nesramnež pa jih ni pospravil, kot nalašč je nadaljeval s počasnim grizljanjem. Čez nekaj minut je najstnica padla v anafilaktični šok, zato ji je mama z injekcijo odmerila prednaloženi odmerek epinefrina (adrenalina). Osebje je Poppy pomagalo z masko s kisikom, med potniki pa je bila tudi medicinska sestra, ki je do pristanka bdela nad Poppy, ki so jo po pristanku na letališču Gatwick odpeljali v bolnišnico in jo potem tudi kmalu odpustili, saj si je opomogla.