ugibanja

Bo Putina nasledila hči, ki je v razmerju z Zelenskim?

R.T.
28. 5. 2022, 18.22
Posodobljeno: 28. 5. 2022, 18.26
Deli članek:

Ker se je ruski predsednik Vladimir Putin distanciral od javnosti, krožijo divja ugibanja o njegovem zdravstvenem stanju in njegovih načrtih.

Profimedia
Katerina je Putinova hči iz njegovega zakona z Ljudmilo, s katero sta se ločila leta 2013.
Katerina Tihonova ima magisterij iz fizike in matematike, ukvarjala se je tudi s športnim plesom. V Moskvi vodi inštitut za umetno inteligenco Innopraktika center. Reuters je poročal, da je blizu ljudem, ki sodijo v najožji krog očetovih zaupnikov.

Koliko so novice, ki jih bolj ali manj kredibilni viri »slišijo« po hodnikih Kremlja, kredibilne, je veliko vprašanje. Antiputinovsko nastrojeni kanal na Telegramu General SVR je sprožil že vrsto ugibanj, tokrat pa širijo govorice, da so v Kremlju zaradi bolezni ruskega predsednika Vladimirja Putina zelo zaskrbljeni. Če 69-letni nekdanji KGB-jevec ne bi bil več zmožen držati krmila, kdo bi ga nasledil?

Pred slabim mesecem se je šušljalo o vodji ruskega sveta za nacionalno varnost Nikolaju Patruševu, ki naj bi Putina zamenjal v času njegove operacije, zdaj pa se omenja tudi Putinova hči Katerina Tihonova. 35-letnico naj bi najprej postavili na čelo vladajoče stranke Enotna Rusija, v primeru očetove odsotnosti pa naj bi tvorila vodilni dvojec s Patruševim.

Pred dnevi se je o Katerini Tihonovi poročalo zaradi njenega razmerja s 53-letnimi ruskim baletnim plesalcem Igorjem Zelenskim. Po ustavitvi letov iz Moskve v München, kjer biva soimenjak ukrajinskega predsednika, kar je zgolj naključje, ni mogla več tako zlahka potovati v München, kjer se je srečevala z Zelenskim in si tam privoščila tudi drage pomladitvene terapije.