Okoli 12. ure sta se pred hotelom ustavila dva temna avtomobila, športna terenca BMW XT in Toyota Land Cruiser, z ukrajinskimi registrskimi oznakami. Ker sta zasedla prostor namenjen za taksije, sta dva bližnja taksista opozorila voznika v temnih vozilih, da je ta prostor namenjen za taksiste in naj se umakneta, poroča Heute.at.

Čez nekaj sekund je iz »ukrajinskih vozil« stopilo več krepkih mladih moških in že so letele pesti in brce po taksistoma. Prizor so posneli mimoidoči. Vidi se, da so nasilni moški brutalno pretepli taksista, eden od njiju, 47-letnik, je nezavesten obležal na tleh, njegov stanovski kolega pa jo je odnesel »le« z lažjimi poškodbami. Nasilneži so nato skočili nazaj v svoja SUV-a in pobegnili.

Dunajska policija je ugotovila, da so napadalci ukrajinski državljani, »politični motiv« je izključen, preiskava pa še poteka.

Avstrija je ukrajinskim državljanom ponudila številne ugodnosti, od denarne pomoči do nastanitev, na Dunaju pa so imeli nekaj časa tudi zastonj parkiranje.