na severozahodu države

Rusija poroča o uničenju pošiljke zahodnega orožja v Ukrajini

J.P./STA
21. 5. 2022, 20.17
Deli članek:

Rusko obrambno ministrtsvo danes poroča, da so ruske sile na severozahodu Ukrajine uničile veliko pošiljko orožja z raketami dolgega dosega, ki so ga dobavile ZDA in evropske države.

Profimedia
Orožje naj bi bilo namenjeno ukrajinskim silam v vzhodni regiji Donbas, ki je od leta 2014 pod delnim nadzorom proruskih separatistov.

"Visoko natančne rakete dolgega dosega Kalibr, ki so nameščene na morju, so uničile veliko pošiljko orožja in vojaške opreme v bližini železniške postaje Malin v Žitomirski regiji, ki so ju dobavile ZDA in evropske države," je sporočilo ministrstvo.

Orožje naj bi bilo namenjeno ukrajinskim silam v vzhodni regiji Donbas, ki je od leta 2014 pod delnim nadzorom proruskih separatistov in je zdaj prizorišče najhujših spopadov v Ukrajini, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Zahodne države so Ukrajini od začetka invazije 24. februarja dobavile ogromne količine orožja, vključno s topništvom, protiletalskimi raketami in protitankovskim orožjem, vendar Kijev vztrajno pritiska na zaveznike, naj zagotovijo dodatno podporo.